Juletapas

Juleskinke med chiliappelsin, vossakorv med marinert artiskokk, lefseruller, julequesedilla eller glasert tapasribbe... Sulten? Juletapas gir rom for både deilig mat, hyggelig fest og ro på kjøkkenet.

I juletiden samles ofte venner eller kollegaer til hyggelig lag. Med julevarene i butikken og er lysten til å smake tilstede. Men lysten på full julemiddag er ikke der, den hører gjerne julaften og helligdagene til. Da kan løsningen være juletapas.

Tapas er for mange synonymt med fingermat, og høres samtidig veldig flott og kontinentalt ut. Det er mye som kommer inn under tapasbegrepet, men det skal være småretter som kan serveres i hyggelig lag. Tapas er uhøytidelig mat, som både kan serveres på en stående buffet eller sittende rundt bordet. Uansett er det mat for sosiale lag, hvor man kan lage noe som vil passe de fleste ganer og ønsker. Derfor har også juletapas blitt mer og mer populært.
 
 Tradisjonelle råvarer som spekeskinke, er byttet ut med julevarer som kokt lammelår, pinnekjøtt, julepølser, ribbe og et utvalg av julens pålegg. I nye smakskombinasjoner og måter å anrette på kan en med stor nytelse spise juleproduktene uten å ta selve julemåltidet på forskudd. 
 
 Juletapas er også en fin måte å utnytte julematen som er kjøpt inn og du har tilovers, på sammenkomstene i romjula. Du kan også dekke et lekkert nyttårsbord med deilige tapasretter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.