Julekrydret ribbe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stek rikelig med ribbe i julen – den får du avsetning på! Denne ribba er krydret med ingefær, anis og nellik, typiske julekrydder som passer kjempegodt sammen med ribbesmaken.  For best mulig resultat bør du krydre ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg familieribbe
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ts anisfrø
  • 1 ss hel nellik

Slik gjør du

Server ribba med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål, svisker, epler, lefse, rørte tyttebær med mer.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Fjern nellikspiker. Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.