Plankebiff av elg

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Plankebiff av elg lages i utgangspunktet av en stor biff som stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter. Vi har laget en variant av denne og serverer plankebiffen med bakt potet.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 4 stk. bakepotet
  • 100 g kryddersmør

trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer

Slik gjør du

1. Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 °C i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).

 2. Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.

 3. Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 °C i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt. 

 4. Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en salat.

 

Du kan også bruke ytrefilet av hjort.