Grillet entrecôte med grønnsaksspyd og basilikumcouscous

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sommeren er kort og bør nytes ute så ofte det er mulig. Derfor foreslår vi å bruke grillen som utekjøkken og servere en smakfull biff til middag. Med grønnsakstilbehøret på egne spyd er det enkelt å få både biff og grønnsaker passe mye stekt.

Ingredienser

  • 700 g entrecôte av storfe i skiver
  • 2 ss olje til pensling
  • 12 ts peppermiks
  • 12 ts salt

  • 8 stk sjalottløk
  • 8 stk rød cherrytomat
  • 8 stk gul cherrytomat
  • 1 stk grønn squash
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 8 stk grillspyd

  • 3 dl couscous
  • 12 potte frisk basilikum
  • 1 stk løk
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Kok couscous etter anvisning på pakken. Grovhakk basilikum og finhakk løk. Stek løken gyllen i en kjele med margarin. Bland inn varm couscous. Rør inn basilikum til slutt.
  2. Skrell sjalottløken, skyll tomatene og del squashen i halve skiver. Tre grønnsakene på spyd. Pensle med olje og ha på salt og pepper. Grill spydene på middels sterk varme i ca. 5 minutter, mens du snur dem ofte.
  3. Pensle entrecôtene med olje og krydre med salt og peppermix. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen). Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.