Greske lammeboller på spyd med gresk salat og tzatziki

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Greske lammeboller med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • ½ stk finhakket rød chili
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 3 ss olje

Gresk salat:

  • 2 stk tomat
  • ½ stk agurk
  • ½ stk rødløk
  • 1 stk fetaost
  • 3 ss virgin olivenolje
  • ½ stk sitron
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
  2. Pensle bollene med olje og grill dem i 4-5 minutter på hver side, eller stek dem i stekepanne. 
  3. Skjær tomater og agurk i skiver, og løk i ringer. Ha løken i en liten skål og press sitronsaft over. Bland med fingrene og la stå noen minutter. Fordel salatingrediensene på tallerkener og legg på sitronmarinert rødløk. Dryss med litt oregano og drypp over litt olje.

Server kjøttbollene med tzatziki.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.