Reinsdyrfilet med kremet pasta

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Reinsdyrkjøtt og kremet sopp er gode venner og fast følge. Her har de fått selskap av nykokt pasta, kremost og svartkål i en nydelig rett som du trygt kan invitere gode venner på.

Ingredienser

  • 600 g reinsdyrfilet
  • 2 ss smør til steking

Kremet pasta:

  • 200 g aromasopp eller annen fersk sopp
  • 1 stk løk
  • 125 g kremost med pepper
  • 2 dl kremfløte eller melk
  • 150 g svartkål eller grønnkål
  • 50 g parmesan
  • 400 g tagliatelle eller linguine

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Varm en stekepanne på middels til høy varme og ha i litt smør. Når det slutter å bruse, er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun kjøttet på begge sider og krydre med litt salt og pepper.
  3. Senk varmen i stekepannen og la kjøttet steke videre i 3-4 minutter, til det har en kjernetemperatur på 55-60 °C. Løft det ut av stekepannen og la det hvile på et lunt sted til resten av retten er ferdig.
  4. Del sopp i mindre biter og finhakk løken.
  5. Rengjør stekepannen og tilsett resten av smøret. Fres soppen til den faller sammen og all væske fordamper. Tilsett hakket løk og fres videre til løken er myk og blank. 
  6. Ha kremost og fløte/melk i pannen og la det smelte til en saus. 
  7. Kutt svartkål grovt og la den koke i sausen i 4-5 minutter, til den er myk. Smak til med salt og pepper. 
  8. Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke skiver og fordel på tallerkener eller skåler sammen med pasta og saus. Kvern litt pepper på toppen og server.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.