Pulled pork med bbq-saus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pulled pork, eller revet svinekjøtt, er en klassisk amerikansk bbq-rett. Denne varianten pulled pork av svinenakke med sennep og rub er laget av en tidligere verdensmester i grilling, Bjørn Tore Teigen. Til Teigens pulled pork serveres selvsagt Teigens bbq-saus.
Ingredienser
porsjoner
-
2,5 kg benfri svinenakke -
150 g fransk sennep -
80 g rub-a-dub (krydderblanding)
Teigens bbq-saus:
-
500 g ketchup -
250 g brunt sukker -
1 dl sterk kaffe -
1 ss tabasco
Slik gjør du
- Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel grillkrydder rundt hele stykket. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 °C, ca. fem timer.
Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden). Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
- Lag bbq-saus. Løs opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.
- La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet, da kjøttet er varmt.
Server pulled pork med hot og deilig bbq-saus.