Porchetta med stekt eple og rosenkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 0,75 bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pk rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk. rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • 0,25 stk. bladpersille

Slik gjør du

bar
bar

Server skiver av italiensk porchetta med stekt eple og rosenkål. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød

bar