Porchetta med chimichurri

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Italiensk ribberull, også kalt Porchetta, fylles med deilige godsaker. I denne oppskriften har vi fylt ribben med sopp, urter, hvitløk og sitron, og serverer den med en smaksrik chimmichurri. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar

Server skiver av italiensk porchetta med chimichurri. Ovnsbakte grønnsakerRåstekte poteter og ikke minst en deilig focaccia smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød

bar