Porchetta med chimichurri
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Italiensk ribberull, også kalt Porchetta, fylles med deilige godsaker. I denne oppskriften har vi fylt ribben med sopp, urter, hvitløk og sitron, og serverer den med en smaksrik chimmichurri.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
2 kg tynnribbe -
4 ts salt -
2 ts kvernet pepper
Fyll:
-
150 g østerssopp -
1 ss smør til steking -
1 stk. finhakket løk -
2 stk. finhakket grønn chili -
1 dl hakket bladpersille -
6 båter hvitløk -
skall og saft av
1 stk. sitron
Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):
-
25 g hakket bladpersille -
2 ss hakket frisk oregano -
2 ss hakket frisk koriander -
2 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts salt -
2 ss rødvinseddik -
1 ss sitronsaft -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
Server skiver av italiensk porchetta med chimichurri. Ovnsbakte grønnsaker, Råstekte poteter og ikke minst en deilig focaccia smaker også godt til.
Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød.