Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommechutney

Plommechutney

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca. 1 kg ferdig chutney

  • 1 kg plomme
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 300 g brunt sukker
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1633 kcal
Fett 1 g
Protein 6 g
Karbohydrater 390 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med norske plommer fra hagen eller butikken lager du sesongens diggeste tilbehør til maten! Denne spennende plommechutneyen med smak av ingefær, kanel og stjerneanis passer like godt til kjøttretter som til ostefatet. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca. 1 kg ferdig chutney

  • 1 kg plomme
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 300 g brunt sukker
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1633 kcal
Fett 1 g
Protein 6 g
Karbohydrater 390 g

Slik gjør du

  1. Skyll plommene under rennende vann. Del dem i to, fjern steinen og del i mindre biter.
  2. Ha plommebitene i en kjele sammen med eddik, rødløk, ingefær, sukker, kanel og stjerneanis.
  3. Kok opp, senk varmen og la chutneyen koke på middels varme i minst 45-60 minutter, eller til chutneyen har tyknet.
  4. Hell den varme chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. 

Om du ønsker en sterkere chutney kan du med fordel tilsette litt kajennepepper eller frisk chili. 

Du kan også ta en titt på oppskriftene på eplechutney, grønnsakschutney og chutney med løk og appelsin.

Plommechutney

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 03.11.2024 10:31:30