Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecaré

Lammecarré

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hel lammecarré (á 350 g)
  • 1 ss smør
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 439 kcal
Fett 33 g
Protein 32 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré er en klassisk rett som de aller fleste setter pris på. Her viser vi deg steg for steg hvordan du selv kan diske opp med en perfekt stekt lammecarré. Forberedelsen tar litt tid, men til gjengjeld sitter du igjen med et fantastisk måltid. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hel lammecarré (á 350 g)
  • 1 ss smør
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 439 kcal
Fett 33 g
Protein 32 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lammecarré
Lammecarré
Lammecarré
Lammecarré
Lammecarré
Lammecarré
Lammecarré
Lammecarré

Steketiden for lammecarré avhenger av kjøttets tykkelse, hvor mye varme det har fått under bruning, og hvilken temperatur det hadde før det ble lagt i pannen. Derfor kan tiden i ovnen variere en del. For å sikre et perfekt resultat anbefaler vi å bruke steketermometer, da har du alltid full kontroll. 

Lammecaré

Kjernetemperatur ferdig tilberedt.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Server lammecarré med persimonchutney, karamellisert løk eller prøv en spennende soyaglasert lammecarré med pære

 

Podcast-episode: Ny kokk i Matprat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB13 17.07.2025 18:25:16