Lammecarré

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré er en klassisk rett som de aller fleste setter pris på. Her viser vi deg steg for steg hvordan du selv kan diske opp med en perfekt stekt lammecarré. Forberedelsen tar litt tid, men til gjengjeld sitter du igjen med et fantastisk måltid. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hel lammecarré (á 350 g)
  • 1 ss smør
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk timian

Slik gjør du

  1. Marker med kniven i en jevn linje 3-4 cm ned på ribbena. 

  1. Skjær gjennom kjøttet på oversiden av ribbena.

  1. La kniven følge beinet og skjær av kjøttet. 

  1. Skjær ut kjøttet mellom hvert ribbein. Alt avskjæret kan fint brukes i andre retter, som for eksempel i en Lam Tikka eller i Steambuns med lam.

  1. Lag et lite snitt i hinnene for å enkelt fjerne det fra benet.  

  1. Skrap av restene med en liten, skarp kniv til benene er fri for hinner, fett og kjøtt. 

  1. Bruk en skarp kniv og lag et fint rutemønster i fetthinnen. Krydre med salt og pepper.

  1. Ha smør i en panne og brun lammecarréen godt på hver side sammen med hvitløk og timian. 

  1. Legg over i en ildfast form og stek i forvarmet ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Bruk et steketermometer. Kjøttet er medium stekt når kjernetemperaturen er 60-65 °C.
  2. Løft carréen ut av stekepannen og la den hvile noen minutter før du skjærer den opp. 

Kjernetemperatur ferdig tilberedt.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Server lammecarré med persimonchutney, karamellisert løk eller prøv en spennende soyaglasert lammecarré med pære