Hamburgerbrød

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer gjestene dine med å lage disse saftige hjemmelagde hamburgerbrødene. Perfekt følge til en digg hamburger på sommerfesten. Dersom du lager fler enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning.

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.
  2. Ha i smør, vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Dekk til deigen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
  3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i ca. like store emner og form dem til runde boller (ca. 100 g).
  4. Sett hamburgerbrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk til. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.
  5. Pensle brødene med litt vann og dryss over sesamfrø.
    Her kan du bruke hvite eller sorte sesamfrø, gresskarkjerner eller knuste nøtter.
  6. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl et par minutter og dekk til. La dem så avkjøle seg helt før servering.

Nå som du har hamburgerbrødene, hva med å lage en av disse digge burgerne:

Burger med kålsalat og fylte  jalapeño

Grillet burger fylt med mozzarella og fetaost

Burger med bacon og blåmuggost

Tacoburger

Lammeburger med sopp

Portebelloburger med blåmuggost