Biff med bacon

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Glad i biff og bacon? Ja takk begge deler? Surr baconskiver rundt biffen. Serveres med kremet spinat og stekte tomater.

Ingredienser

  • 4 stk biff av indrefilet storfe
  • 8 skive bacon
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje

Ovnsstekt potet:

  • 10 stk potet
  • 1 ss til pensling olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Ovnsbakt tomat:

  • 2 stk tomat
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ts tørket oregano

Kremet spinat:

  • 300 g frisk spinat
  • 2 dl vann
  • 12 ts salt til kokevannet
  • 3 dl matfløte
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell potet og kutt dem i skiver. Fordel potetene i en langpanne med stekepapir. Dryss over olje, salt og pepper. Stek potetene i ovn på 225 °C i ca. 30 minutter. 
  2. Del tomat i to. Dryss på salt, pepper og oregano. Legg tomatene i en ildfast form, og stek dem i ovn i ca. 10 minutter. 
  3. Rens spinat, og kok den i 1-2 minutt i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, ta opp spinaten og ha fløte i kjelen. Gi fløten et oppkok, ha i spinaten, og smak til med salt og pepper.
  4. Surr bacon rundt biffene, og fest med tannstikkere. Pensle biffene med olje, krydre med salt og pepper. Bruk sterk varme, og brun biffene ca. 2 minutter på hver side, og la dem ettersteke på svak varme i 2-3 minutter for medium stekt biff.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.