Biff med bacon

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Glad i biff og bacon? Surr baconskiver rundt biffen og legg den på grillen. Server med frisk gremolata og grillede cherrytomater. Stort enklere blir det ikke.

Ingredienser

  • 4 stk biff av indrefilet storfe
  • 8 skive bacon
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Gremolata:

  • 1 stk sitron
  • 3 båter hvitløk
  • 1 bunt bladpersille

  • 250 g cherrytomat (helst på stilk)

Slik gjør du

  1. Surr bacon rundt biffene, og fest med grillspyd eller tannstikkere. Pensle biffene med olje og krydre med litt salt og pepper.
  2. Legg biffene på grillen og grill dem 1-2 minutter på sterk varme. Flytt dem deretter over på en kjøligere sone av grillen for å ettersteke i 2-3 minutter (medium stekt). Steketiden vil variere litt ut fra tykkelse på biffene og temperatur i grillen.
  3. Vask sitronen godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig og tørk. Riv skallet fint.
  4. Finhakk hvitløk og persille og bland med sitronskallet.
  5. Legg cherrytomatene på grillen rett før servering. Om de er små, kan det være lurt å grille dem på et stykke aluminiumsfolie.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.