Eplegløgg

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eplegløgg med deilig kryddersmak er et friskt alternativ til tradisjonell gløgg, og en nydelig velkomstdrink. Gløggen er ikke for søt, og gjør deg heller ikke mett. Den bare varmer godt og gjør deg klar til hyggelig samvær med fine folk.

Ingredienser

  • 1 l eplemost
  • 1 stk hel kanel
  • 3 stk stjerneanis
  • 5 stk hel nellik
  • ½ stk sitron
  • 1 ss revet frisk ingefær

Slik gjør du

  1. Ha eplemosten i en kjele sammen med kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, sitron og revet ingefær.
  2. Varm opp gløggen til kokepunktet og la den trekke i ca.  10-15 minutter. Kryddersmaken vil bli kraftigere jo lenger den får stå.
  3. Server eplegløggen rykende varm i vide glass.  ingefær. La gløggen stå å trekke i ca. 10 minutter før servering.

Eplegløgg kan lages av både filtrert og ufiltrert eplemost - ut hva du foretrekker og har tilgang på. Ofte er eplemosten så smakfull at det ikke er nødvendig med så mye krydder. Varm den bare opp til kokepunktet og server den med en kanelstang til å røre med.

Ønsker du å servere gløggen med alkohol, kan du prøve med en mild akevitt, calvados eller konjakk.

Server eplegløggen som en varm aperitiff, sammen med for eksempel pepperkaker med blåmuggost og dadler med bacon.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.