Spis i det fri

Piknik under åpen himmel er et godt vårtegn. Ta med et ekstra pledd, fyll piknikkurven og kjølebagen med godsaker, og nyt maten utendørs. Inviter venner til kurvfest!

Ta en runde i vennegjengen og foreslå kurvfest i parken. Når alle bidrar med sine mat-spesialiteter er det duket for en sosial matopplevelse i det fri. Fyll piknikkurven med deilige småretter og forfriskende drikke.

Klar til servering

Er dere en liten gjeng er en enkel variant å tilberede din egen tallerken med den mat du liker, for så å dekke den til med plast og pakke ned i veska. En slik ”koldttallerken” er enkel og praktisk. Du kan fylle på med favoritter som spekeskinke, kjøttboller, potetsalat, kokte egg, ost og frukt.

Pizza med vri

Pizzasnurr lages på samme måte som kanelsnurrer og er en fin porsjonspizza. Det søte byttes ut med pizzafyll og ost. Du kan veksle mellom ulike kjøttdeiger, skinke, salami og grønnsaker for å få variasjon. Når du først er i gang med små porsjonspizza, lag gjerne en stor porsjon deig og fyll slik at du kan ha ekstra liggende i fryseboksen. Da har du god mat som tiner raskt på late vårdager.

Porsjonspizza kan også lages ved å bruke pitabrød som pizzabunn. Smør tomatsaus på pitabrødet, ha på valgt fyll og revet ost, 10 minutter i ovnen, og pitapizzaen er ferdig! Strimler av biff eller svinekjøtt passer ypperlig som fyll, eller lag en pitapizza med rester fra gårdagens middag.

Pasta i boks

Pastasalat er en enkel og god rett som er rask å lage, samtidig som den er praktisk å ta med i en plastboks på piknik. Pastasalater kan varieres i det uendelige, og det fine er at den smaker like god kald som varm. Bruk det du har i skapet, lag spenstige varianter med egg, kjøttboller, grillet kylling eller spekemat.

Forfriskende drikke

Drikke er en viktig del av et velsmakende måltid. Vann er godt for å stilne tørsten, og dersom du legger ferdigfylte flasker i fryseboksen kvelden i forveien er du sikret kald drikke til maten i solveggen.

En kjølebag med element gjør at det meste av forfriskninger kan tas med. En frisk hvitvin, musserende eller hveteøl slår aldri feil i et lystig lag.

Som avslutning på måltidet kan du servere fersk og fargerik frukt. Dette passer perfekt for både barn og voksne, og du kan spise så mye du bare orker. Ta med trepinner og lag fruktspyd til de små.

Klar for fest

Fyll dine fristende matretter i en stor piknikkurv og oppfordre vennene dine til å gjøre det samme. Kurvfesten kan fort bli en til et flott festmåltid med en bugnende og spenstig tapasbuffet. Bare husk å ta med en ekstra varm genser, timene utendørs i godt lag kan bli mange og vårsola er bitende.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.