Hva smaker syriner?
Syrinen er aromatisk - noe bitter, men i de fleste oppskrifter brukes den sammen med en del sukker, som gir en deilig, floral sødme. Det er lett å styre selv også, etter hvor mye sukker du bruker. Lager du syrinsirup, bruker du gjerne lik del syrin og sukker, og gjerne litt saft av nypressede sitroner. Da får du en aromatisk og frisk sirup som kan minne om smaken av rabarbra.
Sirupen kan du bruke til å lage drinker, som topping på is eller en glaze på grillet kylling eller kalkun. Prøv for eksempel nektariner på grillen, og pensle dem med syrinsirup etter steking.
Fristende oppskrifter med syriner
Sesongen for syriner er ikke lang, men du kan forlenge den ved å sanke mens de er i blomstring, og lage opskrifter som syrinsirup og syrinsaft. Sirup og saft har ofte god holdbarhet, sånn at du kan nyte smaken av syriner langt utover sommeren. Avhengig av hvor du bor i landet, er det gjerne blomstring i løpet av mai og juni.
Syrinsirup
De fargerike blomstene smaker kjempegodt som smakstilsetning. Syrinsirup kan brukes til saft, som topping på is eller andre godsaker. Jo mørkere farge det er på blomstene, desto mer smak gir de.
Oppskrift på syrinsirup
Syrinis
Blandet inn i en deilig iskrem lover vi at det gir en romantisk flørt i ganen.
Oppskrift på syrinis
Kandiserte syriner
Kandiserte syriner gir blomstene ekstra smak, og gjør at de varer lenger. Perfekt å bruke som pynt på kaker og is.
Oppskrift på kandiserte syriner
Syrinsaft
Saft av syriner får en fantastisk farge, og deilig syrlig, aromatisk og litt bitter smak - perfekt som leskedrikk på varme sommerdager. Og kanskje for å sette en ekstra piff på sommerdrinken?
Oppskrift på syrinsaft