Raskt og friskt

Trenger du tips til noe som er raskt, men samtidig er litt friskt? Vi har satt sammen et knippe oppskrifter som passer for deg og din hverdag.

Alle ettermiddager er heldigvis ikke like travle, men enkelte ukedager kan være mer hektiske enn andre. Da er det være lurt å planlegge med noen raske middager på disse dagene i en ukemeny, slik at det på forhånd er handlet de råvaren du trenger.

 

Renskåret svinekjøtt

Renskåret svinekjøtt er et ideelt utgangspunkt når middagen skal være ferdiglaget i en fei. Med renskåret svinekjøtt mener vi for eksempel strimlet svinekjøtt, skinkebiff, ytrefilet, indrefilet og schnitzel som er de vanligste sortene du finner i butikken. I tillegg har du mange muligheter med vanlige svinekoteletter. Visste du at du kan strimle svinekotelettene og bruke kjøttet både i suppe og wok?

 
I pasta med strimlet svinekjøtt og blåmuggost har vi brukt strimlet ytrefilet av svin, men du kan gjerne kjøpe koteletter og strimle dem også.

Renskåret svinekjøtt har lite fett, er raskt å tilberede, er mørt og har en akseptabel pris. Dette er kriterier som settes høyt på lista når vi skal velge kjøtt til hverdagsmiddagene.

En annen fordel med svinekjøtt er at det lett kan kombineres med andre smaker og tilbehør. Du kan med andre ord velge og vrake fra krydderhylla for å variere smaken, og du kan fråtse i både frukt og grønnsaker. Har du forresten smakt Svin Korma med epler og spinat eller svinekoteletter med hot kålsalat?

 

Magre kjøttdeiger

Pastasalat med svinekjøttdeig og sukkererter er raskt å lage, fargerikt å se på og knasende godt å spise!

Kjøttdeig er et godt valg når man skal lage raske middagsretter. Velger du i stedet en av de magrere kjøttdeigene som er nøkkelhullsmerket blir middagen like god - bare litt sunnere. Disse kjøttdeigene kan du bruke til nesten alt. Det eneste de ikke er så godt egnet til er tradisjonelle kjøttkaker hvor kjøttdeigen spes. Da blir kjøttkakene lett tørre og harde eller smuldrete. 

Gode middagstips med mager kjøttdeig er svinegryte med karri, ananas og eple, thaicurry med kjøttdeig av svin eller Pancho Villa - en enkel mexicansk gryte.

 

Omeletter

 
Selv en enkel kokk kan overraske! Omelett med chèvre og aprikos er spennende, godt og ferdiglaget på få minutter.

Omelett er trolig verdens raskeste varme måltid. Billig er det også. Alt du trenger er to-tre egg, like mange spiseskjeer vann og det du måtte ha for hånden som fyll. Det kan være ost og skinke, reker eller middagsrester som  kokt fisk eller stekt kjøtt og poteter. Men vil du gjøre litt ekstra ut av omeletten bør du prøve vår omelett med spinat, parmesan og pinjekjerner!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.