Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinecarré med råkost

Svinecarré-koteletter med råkost

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g svinecarré (4 "racks")
  • 2 ss smør

Råkost

  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. eple
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. brokkolini eller brokkoli (1 stk mot 8 brokkolini)

Dressing

  • 1 ss frisk kruspersille
  • 2 ss akevitt , kan byttes ut med eplecidereddik eller sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ss flytende honning
  • 3 ss smaksnøytral nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinecarré som grilles i pannen er ikke bare vakkert, det smaker utrolig godt! Her sitter fortsatt beinet på kjøttet og derfor blir kjøttet ekstra smakfullt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g svinecarré (4 "racks")
  • 2 ss smør

Råkost

  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. eple
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. brokkolini eller brokkoli (1 stk mot 8 brokkolini)

Dressing

  • 1 ss frisk kruspersille
  • 2 ss akevitt , kan byttes ut med eplecidereddik eller sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ss flytende honning
  • 3 ss smaksnøytral nøytral olje

Slik gjør du

  1. Del carrèn i fire stykker og krydre med salt og pepper på begge sider. Sett en grillpanne på høy varme. Når pannen er rykende varm legges kjøttet i pannen. Stek til kjøttet har fått ett fint grillmønster på begge sider. Legg kotelettene i en ildfast form med litt smør.
  2. Stek kjøttet i 10 minutter på 230° C i stekeovnen.
  3. Bruk en skarp kniv og skjær fennikel, eple og rødløk så tynt som du kan. Skrell og riv gulrot grovt med et rivjern,  og bland den revne gulroten med de andre grønnsakene i en bolle.
  4. Finhakk persille og ha sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen i en bolle. Visp godt.  
  5. Bland grønnsakene med dressingen og la dette stå å trekke smak til den skal spises.
  6. Server kotelettene med frisk råkost.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 02:30:13