Påsken står som et skille mellom vinter og vår, og egget er symbol på både påske og spiren til et nytt liv. I gamle dager la hønene nesten ikke egg i den mørke årstiden, det var først når vårsola og de lyse dagene kom, som verpingen startet igjen. Dette falt ofte sammen med påsken, og egget ble derfor et påskesymbol.
Enten du velger hytteferie eller byferie innbyr påsken til kos å hygge. Hva med en saftig appelsinkake til kaffen. Den blir dynket med masse presset appelsinsaft mens den fortsatt er varm, og smaker helt himmelsk. Kaken er i tillegg holdbar gjennom hele påsken, så bak gjerne to. En solgul appelsincurd er manges favoritt på frokostbordet, en smørbar appelsinkrem som smaker deilig på brødskiven eller knekkebrødet. Kjekt å ha i sekken også når du trenger litt ekstra energi eller bare har lyst på noe godt.
Eller hva med en deilig pavlova med appelsinmarmelade, pisket krem og mørk sjokolade. En dessert skapt til å deles!
Vi unner oss litt ekstra i påsken og dessert, det søte punktum, følger med. Fra det helt enkle, som appelsiner skåret i skiver med et dryss av revet sjokolade og vaniljesaus, til mer avanserte. Som Crema Catalana, en fløyelsmyk smaksopplevelse til en lett appelsinfromasj eller en deilig sjokolademousse smakt til med revet appelsinskall. Hjemmelaget iskrem er lett å lage, det er få ingredienser, egg, sukker, fløte og en smak du liker f. eks appelsin og vanilje. Fyll isen i små yoghurtbegre eller lignende med lokk og sett dem i snøen eller i fryseren så har du en rask dessert.
Med smakfulle appelsiner, solgule egg og sjokolade har du et flott utgangspunkt for mange deilig kaker og desserter. På matprat.no finner du inspirasjon til å lage noe ekstra godt i påsken, enten det er saftige kaker eller deilige desserter. Nyt vårsola og gled deg selv og andre med noe godt.
God påske!