Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Strandpiknik

Mat under åpen himmel

Hva smaker vel bedre enn mat under åpen himmel? Fyll matkurven og kjølebagen med god mat og ta med den smårutete duken. Be med deg kjæresten, venner eller familie på en hyggestund ute i det fri.

Ta dere en tur ut på landet. Ha piknik blant grønne enger og trær og fuglesang. Her kan man slappe av, og gå deilige turer og nyte en piknik i det grønne gresset. Eller nyt livet i byparken, som kan være en oase mitt i byens travle liv. Har dere ikke tid til å sette av hele dagen, er det viktigste å finne en plass ute i solen og nyte litt av sommeren. Sommeren er så kort i Norge at vi må bruke den når den er her.

Det er ingen grunn til å ta med seg den kjedelig matpakken når det er så mye godt man kan lage til piknik-turen. Planlegg litt i forkant. Det er det mye god mat dere kan ta med dere. For en hyggelig matutflukt er det viktig med litt forarbeid på kjøkkenet. Her er oppskrifter til enkle, velsmakende og praktiske piknik-retter.

Lag ferdig en koldttallerken og lag et knytte med stoff rundt hver tallerken. Koldttallerken er enkelt, praktisk, morsomt og fint. Her kan du legge på dine egne favoritter som brie og jordbær.

Porsjonspizza lages på samme måte som kanelsnurrer/boller. Det søte er byttet ut med pizzafyll og de er fine å fryse ned for å ha i beredskap på late sommerdager. De er dessuten supre å ta med på tur.

Pastasalat er en enkel og god rett som kan lages hjemme i en fei, samtidig som den er praktisk å ta med i en plastikkboks på piknik.

Kutt opp forskjellige frukter i biter og tre de på et spyd. Da er det enkelt å forsyne seg med frukten. Barna elsker det og det er bare å hive innpå med god samvittighet!

Fyll drikkeflasker med vann eller saft og legg i fryseren. Ta dem ut rett før dere drar ut på tur og dere har kald drikke til maten. Eller hva med å ha med seg hjemmelaget limonade eller iste? Utrolig frisk og godt i solen.

Husk å ta med varme pledd, så kan dere bli sittende til langt på kveld og kanskje få med dere solnedgangen.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 19.05.2024 01:07:24