Enkelt på grillen

Når sommeren melder sin første, forsiktige ankomst, har vi ikke lyst til å bruke tid på kjøkkenet. Nå vil vi nyte de varmende solstrålene vi har lengtet etter en hel vinter, og ikke være inne en solblank forsommerdag. Det er tid for å plukke fram grillen!

Det aller enkleste er å ty til pølser eller koteletter. Mange butikker selger også ferdig marinerte produkter. Ferdig grillsaus og oppkuttet salat finnes også i handelen. Men det trenger heller ikke kreve store forberedelser å gi måltidet en litt mer personlig twist.

Gni for eksempel en hel svinefilet med tørr krydderblanding før du legger den på grillen et kvarters tid. Paprikapulver, peppermiks, salt og chili kan være alt du trenger. Krydderblandingen gir fileten en nydelig, svart stekeskorpe. Amerikanerne kaller det "blackened fillet of pork", og teknikken kan selvsagt også brukes på andre kjøttslag.

Pakker du også inn noen grønnsaker i aluminiumsfolie og legger dem på grillen, sørger du for de foreskrevne fem om dagen. Grønnsakspakkene kan du jo lage kvelden før du skal ut og grille.

Grillspyd er populære hos både voksne og barn, og med mørt lammekjøtt i biter, er er du garantert godt resultat. Tre gjerne sjalottløk og squashbiter på spydene også, pensle litt med olje, legg på grillen noen minutter - og voilá! Middagen er klar.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.