Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet kyllingfilet med vannmelonsalat

Grillet kyllingfilet med vannmelonsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Vannmelonsalat med mojitovinaigrette:

  • 0,5 stk. vannmelon
  • revet skall av 2 stk. lime
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ts brunt perlesukker
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 2 ss blank rom (kan sløyfes)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er rock`n roll sommerstemning samlet i ett og samme måltid. Garantert mange tomler opp og gode smaksopplevelser for deg og gjestene dine. Melonsalat med mojitodressing er digg tilbehør til grillet kylling! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Vannmelonsalat med mojitovinaigrette:

  • 0,5 stk. vannmelon
  • revet skall av 2 stk. lime
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ts brunt perlesukker
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 2 ss blank rom (kan sløyfes)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær av skallet på vannmelonen og skjær fruktkjøttet i middels store terninger. Ha skall og saft av lime i en litt stor bolle, tilsett sukker, mynte og eventuelt rom. Rør alt godt sammen. Spe med olje samtidig som du rører, smak til med salt og pepper. Vend vannmelonterningene i mojitovinaigretten, og sett gjerne bollen i kjøleskapet mens du griller kyllingfiletene.

2. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.

3. Grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme og legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

4. Bruk aller helst steketermometer. Kyllingfiletene er ferdige når kjernetemperaturen er 68 °C.

Legg gjerne en halv sitron og en halv hvitløk på grillen mens du griller kyllingfiletene. Det gir en veldig god aroma til kyllingen og ikke minst blir det godt om du gnir litt hvitløk på kyllingen og presser litt sitronsaft over før du skal spise.

Vil du ha flere tips til tilbehør? Vi har en egen temaside med tilbehør til grillmaten. Der finner du både brokkolisalat med bacon og mye annet godt som passer til grillet kyllingfilet.

 
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign soudcloud block Grilling

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 10:36:52