Vaffelfest på melkerest

Melk, yoghurt og fløte som er i ferd med å gå ut på dato behøver ikke slås ut i vasken, men kan bli del av ei god vaffelrøre. Vafler med mange gode rester blir som regel ekstra gode, og kan i tillegg sies å være miljøvennlig matlaging fordi ressursene utnyttes i stedet for å gå til spille.

Vafler er noe alle liker å spise, uansett alder. Det er alltid suksess med å servere vafler.

Rester av iskrem passer bra i vaffelrøre

I en vaffeloppskrift inngår de mest vanlige matvarene som vi alltid har tilgjengelig i husholdningen, som egg, melk og mel. Matrådgiveren benytter gjerne anledningen til å få brukt opp halvspiste bokser med iskrem i tillegg til melk eller yoghurt som er i ferd med å gå ut på dato eller som har gått ut på dato, men er like fullt brukbart.

Er "best før" det samme som dårlig etter? 

Har du ferdig vaffelrøre i kjøleskapet kan barna steke en vaffelplate som etter skoletid-mat.Større barn klarer etterhvert å lage vaffelrøren selv.

 -  Har du en boks med vaniljeis som begynner å bli tom og ikke er så fin å sette frem til kaffen lenger, kan du smelte isen og bruke den i vaffelrøre, opplyser Løvbrøtte. Fordi isen inneholder litt mer fett enn melk og er forholdsvis søt, kan man gjerne redusere litt på smørmengden og la være å tilsette sukker i røra. Det samme gjelder også dersom man bruker en rest med vaniljesaus.

Det er ikke bare vafler du kan lage for å få brukt opp melkerestene. Både lapper og sveler er god kaffemat som kan lages av fullt brukbare melkerester.

Bruk opp rester fra kjøleskapet

Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har i kjøleskapet.