Kylling- og kamskjellspyd

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Vi kaller det gjerne "surf and turf" når kjøtt og sjømat kombineres. Her er kylling og kamskjell forent i et lekkert spyd med en enkel peanøttsaus du lager selv.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 12 stk kamskjell
  • 3 ss rapsolje

trespyd

  • 8 skive agurk
  • 4 stilk bladpersille

Peanøttsaus:

  • 1 ss rød karripasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 112 ss sukker , gjerne palmesukker
  • 1 ss tamarindsaus
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Start med å lage peanøttsaus. Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter og tilsett sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør og hakkede peanøtter og kok opp og la det småkoke i et par minutter. Avkjøl.

2. Del kyllingfiletene opp i passe store biter, krydre med salt og pepper. Stek dem på middels varme med litt olje, til de er gjennomstekt 3-4 minutter.

3. Kamskjellene stekes raskt i panne, 1-2 minutter. Dryss over litt salt og pepper.

4. Tre kyllingbitene og kamskjellene på en trepinne med agurkskiver og bladpersille.

Server spydene med peanøttsaus og noen båter med lime.

Vil du legge kylling- og kamskjellspydene på grillen kan det være en idé å steke kyllingbitene på forhånd og la kamskjellene være rå. Kamskjellene trenger bare et øyeblikk på grillen før de er ferdige, og da rekker kyllingkjøttet å bli passe varmt når spydet er klart til servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.