Krydrede kyllingspyd med paprika

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Oversetter man «små grillspyd» til brasiliansk, blir det «espetinhos». Vi har krydret våre espetinhos med Tempero baiano, en krydderblanding fra delstaten Bahia.

Ingredienser

  • 400 g kylling lårfilet
  • 1 stk rød paprika , i terninger
  • 3 ss tempero baiano (se under)
  • 3 ss olje
  • 4 stk grillspyd

Tempero baiano

  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts malt merian
  • 2 ts tørket persille
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 stk laurbærblad , i biter

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen.

2. Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.

3. Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.

4. Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.

Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.