Grillspyd med marinert steinbit

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Grillspyd med marinert steinbit og friske grønnsaker er perfekt grillmat når du skal grille noe godt til dem du er glad i! Nyt de marokkanske smakene og drøm deg bort! 

Ingredienser

  • 600 g steinbitfilet
  • 2 stk gulrot
  • 112 stk rødløk
  • 1 stk grønn squash

Marinade:

  • 1 glass hakkede soltørkede tomater (á 280 g)
  • 2 ss olje fra de soltørkede tomatene
  • 14 stk rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts malt koriander
  • 14 ts grovt chilikrydder
  • 12 ts malt kanel
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk sitron
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 12 ts salt
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk sitron
  • saft av 14 stk sitron
  • 2 ss olje

Slik gjør du

1. Lag marinade først. Sil av oljen fra de soltørkede tomatene (ta vare på et par spiseskjeer som du kjører sammen med ingrediensene til marinaden). Kjør sammen ingrediensene til marinaden med en stavmikser eller i en food-prosessor. Ta halvparten av marinaden over i en bolle, og sett den andre halvparten av marinaden i kjøleskapet frem til servering. 

2. Skjær steinbitfilet i store terninger, og ha fisketerningene i bollen med marinade. Vend alt godt sammen og sett bollen kaldt i 2-3 timer. 

3. Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel eller en grønnsaksskreller og lag lange strimler av gulroten. Kutt rødløk i store biter, squash i skiver. 

4. Tre squashskiver og rødløk på grillspyd, rull gulrotstrimlene sammen og tre på spydene før du trer på marinerte fisketerninger. Gjenta til spydene er fulle.

5.  Mål opp couscous og ha det i en bolle. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og hell det kokende vannet over i bollen. Trekk plastfolie over bollen og la det stå i 5-10 minutter. 

6. Legg grillspydene på direkte varme på grillen, og la dem grille i 6-7 minutter. Snu jevnlig slik at det ikke brenner seg. 

7. Bruk en gaffel og rør i couscousen slik at den blir luftig og fin. Tilsett finhakket bladpersille, revet sitronskall, sitronsaft og litt olje. Rør alt godt sammen.

Server de deilige grillspydene med fisk og grønnsaker sammen med couscousen og resten av marinaden. Litt grillet sitron smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.