Skinkebiff på spyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Skinkebiff på spyd med bakte rotgrønnsaker og krydder fra det indiske kjøkken gir en smaksrik matopplevelse. Lag gjerne litt ekstra korianderraita -den smaker fantastisk!

Ingredienser

  • 600 g skinkebiff
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 8 stk grillspyd

Marinade:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 stk lime skall og saft

Korianderraita:

  • 3 dl matyoghurt
  • 12 potte finhakket frisk koriander
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 12 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk gulrot
  • 3 stk persillerot
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 12 ts chilipulver
  • 1 ss flytende honning
  • saften av 12 stk appelsin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
412kcal
Fett
18.1g
Protein
40g
Karbohydrater
19.7g
Jern
2.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade. Skjær skinkebiff i store terninger. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time. 

2. Bland matyoghurt, koriander, hvitløk og limesaft til en dressing. Smak til med salt og pepper og avkjøl i kjøleskap, ca. 1 time. 

3. Rens gulrot og persillerot og del i staver. Rist krydder i rapsolje i en panne på svak varme i 2 minutter. Rør om av og til. Løft pannen av platen, ha i honning og appelsinsaft, smak til med salt og pepper. Vend inn gulrot og persillerot, pakk grønnsakene i aluminiumsfolie, og bak dem på grillen i ca. 15 minutter. 

4. Tre marinerte skinketerninger på spyd (bløtlegg spydene først), krydre med salt og pepper. Grill spydene i 8-10 minutter. Snu ofte. 

Server grillspyd av skinkebiff med bakte rotgrønnsaker og korianderraita.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.