Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingspyd krydret med rosmarin! Grillspyd er perferkt når du ønsker at grillingen skal gå raskt og enkelt. Server med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. Saftig, friskt og fresht.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss finrevet sitronskall
  • 1 ss flaksalt

salat:

  • 250 g revet gulrot
  • 150 g revet rødbete
  • 1 pk babyspinat
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 12 stk tørket aprikos , delt i to
  • 4 ss gresskarkjerner

aïoli

  • 50 g frisk basilikum
  • 2 dl rapsolje
  • 14 ts salt
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1- 2 ss sitronsaft
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll basilikum og tørk den lett. Kjør basilikum sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer, hvitløk og sennep. Spe forsiktig med basilikumsoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler, tre strimlene på spyd. Bland sammen krydder i en liten skål og dryss på kyllingspydene.

3. Bland sammen salat i en skål, eventuelt legg ingrediensene lagvis i et glass med lokk.

4. Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu dem ofte.

Server krydrede kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.