Chilenske kyllingspyd

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Spennende kyllingspyd inspirert av det chilenske kjøkken! Pebre og polenta er friskt og godt tilbehør som passer utmerket til marinert og grillet kylling.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet

Marinade:

  • saft av 2 stk appelsin
  • saft av 1 stk sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts tørket oregano
  • 12 ts malt spisskummen
  • 14 ts malt nellik
  • 14 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Pebre:

  • 5 ss olivenolje
  • 212 ss hvitvinseddik
  • 4 ss vann
  • 6 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk hakket sjalottløk
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts salt

Polenta:

  • 5 dl vann
  • 12 ts salt
  • 1 dl polenta
  • 50 g smør i terninger
  • 2 ss revet parmesan
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland alle ingredienser til marinaden i en liten skål.

2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.

3. Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og tre dem på spyd.

 

Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegges i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.

 

4. Rør sammen alle ingredienser til pebre.

5. Kok opp vann, ha i salt og pisk inn polentamel. Pisk godt i ca. 1 minutt til polentaen blir passelig tykk i konsistensen. Trekk kasserollen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper. 

 

Det finnes mange typer polentamel. Noen typer trenger lang koketid, mens det for andre typer kun trengs et lite oppkok. Les gjerne på pakken for koketips.

 

6. Grill spydene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu spydene ofte slik at det ikke brenner seg.

7. Rens granateple og dryss granateplekjerner over kyllingspydene ved servering. Pynt gjerne med frisk koriander. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.