Kyllingkebab med raita

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Server nydelig krydret kebab av kyllingkjøttdeig med raita og nanbrød.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 1 ts salt
  • 12 ts garam masala
  • 1 ss frisk koriander
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 4 stk grønn chili
  • 12 ts gurkemeie
  • 1 ss kokosmasse
  • 8 stk grillspyd
  • 1 ss rapsolje til steking

Raita:

  • 175 ml yoghurt naturell
  • 1 stk revet agurk (godt avrent)
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 12 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
249kcal
Fett
13.1g
Protein
23.1g
Karbohydrater
10.1g
Jern
1.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Ha løk i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper og kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.

2. Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid.

3. Lag små boller (eggstørrelse) og tre én og én på et spyd. Form den deretter til en avlang pølse på spydet. Stekes i panne med olje eller over grillen.

4. Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.

Server med nanbrød.

Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 min i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.