Kyllingspyd med Cæsarsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Server kyllingspyd rett fra grillen til Cæsarsalaten. Sommerlig og delikat.

Ingredienser

  • ca. 3 stk kyllingfilet
  • 4 stk grillspyd

Hoi-sin grillsaus:

  • 2 båt hvitløk
  • 12 stk rød chili
  • 12 ts malt frisk ingefær evt. 1 ss finrevet ingefærrot
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 14 stk hønsebuljongterning
  • 12 dl sukker

Cæsarsalat:

  • 3 båt hvitløk
  • 2 stk eggeplomme
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 ts dijonsennep
  • 12 dl limesaft
  • 112 dl olivenolje
  • 50 g fersk parmesan
  • 1 stk stort hode romanosalat
  • ca 5 stk salatblad

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Lag grillsausen ved å finhakke hvitløk og chilipepper og frese det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke litt inn til en kraftig saus.
  2. Skjær kyllingfiletene i biter og tre dem på spyd. Pensle med litt av hoi-sin sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i hoi-sin sausen før du griller/steker dem. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.
  3.  Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en matprosessor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.
  4.  4. Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.
  5.  Hvitløkspasta: Sett hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister. Bak i ovn ved 225 °C i ca. 15 minutter eller til hvitløkbåtene kjennes myke. Skjær et snitt i hvitløkbåtene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.

Server spydene med Cæsarsalat og ristet brød med hvitløkpasta.

 

Tips: Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte eller etniske dagligvareforretninger.

 Husk å legg grillspyd av tre i vann i minst 20 minutter før grilling, slik at de ikke tar fyr.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.