Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KYLLINGSPYD MED CÆSARSALAT - alternativ 1

Kyllingspyd med Cæsarsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet , eventuelt kylling lårfilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts chiliflakes

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk. finhakkede ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g fersk parmesan

Salat:

  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss parmesan
  • 4 skiver brød
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 pk ertespirer
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø salat vendt i en deilig cæsardressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig, grillede kyllingspyd og herlig sprøtt bacon - kan sommermaten bli bedre?

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet , eventuelt kylling lårfilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts chiliflakes

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk. finhakkede ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g fersk parmesan

Salat:

  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss parmesan
  • 4 skiver brød
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 pk ertespirer

Slik gjør du

1. Skjær kylling i terninger (3x3 cm). Legg bitene i en brødpose sammen med revet hvitløk, revet ingefær, chilikrydder og olje. Mariner kyllingen i minimum 30 minutter, gjerne lengre.

2. Lag dressing. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

3. Forvarm stekeovn til 220 °C.

4. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.

5. Tre kyllingen på spyd og grill dem i 6-8 minutter. Husk å snu spydene ofte slik at de ikke svir seg. 

Husk å bløtlegge trespydene i 20- 30 minutter før bruk - da brenner de ikke opp på grillen.

6. Grill også baconskiver. Legg skivene på et ark aluminiumsfolie på grillen. Snu dem ofte og grill til de er gyllne og sprø. 

7. Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Kutt rødløk i tynne skiver. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Del bacon i mindre biter og legg på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper og pynt eventuelt med noen grønne spirer. Server kyllingspydene ved siden av den deilige salaten. 

Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte eller etniske dagligvareforretninger.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 24.04.2024 06:44:45