Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret kylling fra Sichuan

Krydret kylling fra Sichuan

Ingredienser

porsjoner

Saus

  • 2 ts sichuanpepper
  • 2 ss sukker
  • 2 ss svart riseddik (Chiankiang)
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss sesampasta (tehina)
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss chiliolje eller chilipasta
  • 2 båter finhakket hvitløk

Til servering

  • 3 stk. vårløk strimlet på langs
  • 25 g ristede sesamfrø
  • 0,5 pk frisk brønnkarse eller annen småbladet salat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sesamolje og sichuanpepper setter skikkelig smak på denne kyllingretten med røtter fra Sichuan-provinsen i Kina. Kylling lårfilet smaker nydelig sammen med sausen, som er en spennende blanding av syrlig, hot, søtt og salt, og med en ekstra «bonus» som kineserne liker – en prikkende, nummen følelse på tunga av sichuanpepperen (den forsvinner i løpet av et par minutter). 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Saus

  • 2 ts sichuanpepper
  • 2 ss sukker
  • 2 ss svart riseddik (Chiankiang)
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss sesampasta (tehina)
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss chiliolje eller chilipasta
  • 2 båter finhakket hvitløk

Til servering

  • 3 stk. vårløk strimlet på langs
  • 25 g ristede sesamfrø
  • 0,5 pk frisk brønnkarse eller annen småbladet salat

Slik gjør du

  1. Begynn med sausen: Rist sichuanpepper i en stekepanne i 3-4 minutter, eller til det begynner å dufte. Avkjøl og knus kornene i en morter. Visp sammen alle ingrediensene til sausen. Tilsett 2-3 ss vann for å justere konsistensen – den skal være tykk og kremaktig. Smak til.
    Får du ikke tak i svart eddik kan du bruke balsamico-eddik eller sushi-eddik isteden, smaken blir god, men ikke helt den samme.
  2. Varm olje i en stekepanne og stek kyllingstrimler til de er gjennomstekt, ca. 4-5 minutter. Ha dem over i en bolle og avkjøl. Bland inn halvparten av sausen.
  3. Legg kyllingstrimlene på et fat og dryss over vårløk og sesamfrø. Server med brønnkarse/salat og resten av sausen ved siden av.
    Sichuan-pepper er et mye brukt krydder i Kina, spesielt i Sichuan-regionen. Du får den i asiatiske matbutikker eller i velassorterte matbutikker. Får du ikke tak i den, kan du bruke litt ekstra svart pepper isteden.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 02:43:15