Rabarbrasuppe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Rabarbra hører sommeren til. Lag en deilig rabarbrasuppe og server den med vaniljeis eller pisket kremfløte. Suppen smaker like godt kald som varm.

Ingredienser

  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning:

  • ca. ss potetmel
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbra, kutt i biter.
  2. Kok rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å gå i stykker, 5-10 minutter.
  3. Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn blanding og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp og suppen er klar til servering.
  4. Ønsker du kald suppe - sett den i kjøleskapet frem til servering.

Server gjerne suppen med vaniljeis eller pisket  krem, noen mandelflak eller friske jordbær smaker også godt til.

Hvis du har mye rabarbra i hagen kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt vinter som sommer.

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.