Vaniljekrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En deilig vaniljekrem smaker godt sammen med frukt og bær. Du kan også bruke den som fyll i kaker, men ha da gjerne litt gelatin i kremen.

Ingredienser

1 Porsjoner
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk. vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
  2. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maisena i blandingen.
  3. Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke (skille seg). 
  4. Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen for å hindre snerk. 
Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem. Ønsker du en større porsjon vaniljekrem bør du lage oppskriften i flere omganger. Eggehvitene du får til overs kan du bruke til pavlova eller pikekyss.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie