Kjøttkaker med kålstuing

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren og lag dette knallgode måltidet! 

Ingredienser

porsjoner

Kjøttkaker:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Tilbehør:

  • 8 stk. potet

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong

Kålstuing:

  • 700 g hodekål
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kokevann
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

Server kjøttkakene med brun saus, poteter, kålstuing og rørte tyttebær.

 

bar