Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningkake

Honningkake

Ingredienser

Nok til 2 1-litersformer

  • 450 g hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 500 g honning
  • 2 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 150 g brunt sukker
  • 2 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft eller vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og litt seig honningkake med nydelig smak av honning og krydder. Perfekt følge til en kopp kaffe, eller som "bensin" på tur! Og forsøk å servere den med smør og brunost - en perfekt kombinasjon!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Nok til 2 1-litersformer

  • 450 g hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 500 g honning
  • 2 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 150 g brunt sukker
  • 2 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft eller vann

Slik gjør du

  1. Bland mel, kanel, malt ingefær, , salt og brunt sukker i en bolle.
  2. Rør sammen honning, kaffe og olje. Hell blandingen i bollen. Tilsett eggene og rør alt raskt sammen til en smidig røre.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  1. Fordel røren i to 1-litersformer smurt med litt olje.
  2. Stek kakene på 170 °C på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Legg et bakepapir over kakene om de begynner å bli mørke på toppen.
  3. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne eller spiss kniv inn i kaken. Henger det fortsatt røre på pinnen, trenger den litt lengre steketid.
  4. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen på rist. Løsne kaken fra formen med en kniv og hvelv den ut.
  5. Rør sammen melis og sitronsaft/vann og pynt kaken før servering.

Pakk honningkaken i folie og oppbevar den i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere.

Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.

Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 21.05.2024 06:31:08