Biff med bulgur og aspargesbønner

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Biff er sunt som bare det: magert, full av proteiner, jern og vitaminer! Her med bulgur og aspargesbønner. Det er lov å la seg friste....

Ingredienser

  • 300 g mørbrad av storfe
  • 1 ss flytende margarin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Bulgur:

  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 12 ts pepper
  • 1 dl bulgur
  • 12 dl finhakket bladpersille
Vis næringsinnhold
Energi
499kcal
Fett
15.3g
Protein
43.8g
Karbohydrater
41g
Jern
8.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Fres hakket løk og hvitløk til det er blankt i olje. Tilsett tomatpuré og stek i ytterligere ett minutt.
  2. Tilsett tomater, vann, buljong, pepper og bulgur, og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter (eller etter anvisning på pakken). Vend i bladpersille rett før servering.
  3. Krydre biffene med salt og pepper. Ha margarinen i en middels varm panne og legg i biffene når margarinen har sluttet å bruse og har fått en nøtteaktig farge.
  4. Stek biffene til det pipler kjøttsaft opp på overflaten, snu biffene og vent til det pipler kjøttsaft opp igjen. Da er biffen medium stekt.
Næringsberegningen i høyremargen inkluderer også 150 gram aspargesbønner.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.