Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Vegetarisk nøttestek

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. eple
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 150 g hasselnøtter
  • 150 g mandler
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 ss lettkokte havregryn
  • 2 ts frisk salvie
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts frisk ingefær
  • 0,5 stk. sitron
  • 3 stk. egg
  • 0,5 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 672 kcal
Fett 54 g
Protein 21 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server nøttestek med masse gode smaker som en vegetar julemiddag eller som et tilbehør til kalkun. Server gjerne nøttesteken med tradisjonelt juletilbehør, eller med nye smaker som rødkål og mangosalat, grønnkål og eplesalat med cashewnøtter eller en rask rødkål-slaw

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. eple
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 150 g hasselnøtter
  • 150 g mandler
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 ss lettkokte havregryn
  • 2 ts frisk salvie
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts frisk ingefær
  • 0,5 stk. sitron
  • 3 stk. egg
  • 0,5 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 672 kcal
Fett 54 g
Protein 21 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løk og eple. Varm olje i en kjele og surr løk og eple mykt og blankt. Grovhakk nøtter og mandler og ha dem i kjelen sammen med hakkede tomater og havregryn. Hakk salvie og rosmarin og bland urtene inn i massen sammen med muskattnøtt, ingefær og revet sitronskall. 
  2. Avkjøl blandingen litt og rør inn egg og litt melk til du har en klissete deig. Smak til med salt og pepper.
  3. Hell deigen i en godt smurt og melet brødform.
  4. Stek nøttesteken i ca. 1 time på 180 °C. Test med en tynn trepinne eller liten, spiss kniv om den er ferdig stekt.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du sløyfe eggene, og erstatte melk med et plantebasert alternativ.

Du kan variere nøttesteken ved å bytte ut hasselnøtter og mandler med andre typer nøtter. Cashewnøtter eller rå peanøtter gir en helt annen smak. Varier gjerne urter og krydder også, og bruk det du liker best.
Nøttesteken holder seg minst 4-5 dager i kjøleskap, og kan godt fryses.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 14.12.2024 00:37:34