Salte mandler

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salte mandler er perfekt å ha stående når du er sugen på litt sunn snacks. Mandlene kan også grovhakkes og brukes som topping på salater.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 dl vann
  • 1 dl salt
  • 1 pk mandler (á 250 g)

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en liten kjele og løs opp saltet. 
  2. Ha i mandlene, og la de trekke i 15-20 minutter. Mandlene blir saltere jo lenger de ligger - så juster gjerne tiden etter egen gane. 
  3. Hell av vannet og legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett. 
  4. Stek dem i ovn på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl og nyt!

Frister det med annen hjemmelagd snacks kan du teste ut grønnkålchips, krydderstekte kikerter eller edamamebønner