Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeskav i lefse

Lammeskav i lefse

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lammeskav
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss rødvinseddik

Tomatsalat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 4 stk. hvetelefse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 24 g
Protein 26 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammeskav egner seg utmerket i denne retten som er inspirert av gresk gyros. Deilige smaker pakket i tynne, ferske hvetelefser. Server med en enkel yoghurtdressing og tomatsalat. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lammeskav
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss rødvinseddik

Tomatsalat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 4 stk. hvetelefse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 24 g
Protein 26 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek lammeskav, løk og hvitløk til kjøttet er stekt og løken begynner å bli myk. Krydre med salt, pepper og oregano og hell i rødvinseddik. Sett til side og hold varmt.
  3. Finhakk tomat, agurk og løk og bland i en bolle med eddik, olje, salt og pepper.
  4. Varm lefsene raskt i en tørr stekepanne.
  5. Fyll lefsene med salat, lammeskav og yoghurtdressing.

 

Lefsene kan godt erstattes av potetlomper eller potetlefser, tortillalefser eller pitabrød.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 22:01:08