Kylling tikka masala
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800 g kyllingfilet eller lårfilet -
1 dl yoghurt naturell -
2 båter hvitløk -
3 cm frisk ingefær -
saft av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts chilipulver -
1 ts malt koriander -
1 ts malt spisskummen
Saus
-
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
3 cm frisk ingefær -
4 ss nøytral olje -
1 ts malt spisskummen -
1 ts revet muskatnøtt -
1 ts gurkemeie -
1 ts chilipulver -
1 ss garam masala -
1 ss tomatpuré -
1 boks hermetiske tomater -
1,5 dl matfløte eller kremfløte -
1 dl malte mandler eller cashewnøtter -
0,5 bunt frisk koriander
Slik gjør du
- Del kyllingfileter i store biter.
- Ha yoghurt i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, revet ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt. Bland godt og legg i kyllingbitene. Sett bollen kaldt, helst over natten.
- Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær fint. Varm litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, tomatpuré og hakkede tomater. Kok opp og la sausen koke noen minutter før du tilsetter fløten.
- Varm litt olje i en vid stekepanne med høy kant. Stek kyllingbitene i omganger til de endrer farge. Legg bitene over i sausen etter hvert. Tilsett resten av marinaden i sausen. Bland inn malte mandler.
- La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter smak.
- Dryss over grovhakkede mandler og hakket frisk koriander ved servering. Vi har også pyntet med svarte sesamfrø.
Server med ris, og gjerne også med nanbrød, raita og mangochutney.