Krydrede kyllinglår med bønnesalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Krydrede kyllinglår med bønnesalat passer perfekt nå man har lyst på noe ekstra kos til middag.

Ingredienser

  • 4 stk kyllinglår naturell
  • 1 ss olje til pensling

Bønnesalat:

  • 4 dl bønner (bløtlagt over natten)
  • 12 pk aspargesbønner
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk polkabete
  • 12 stk fennikel
  • 4 stk reddik i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat
  • 12 pk spirer

Basilikumdressing:

  • 1 potte liten frisk basilikum
  • 2 ss olje
  • 1 beger lettrømme
  • 1 ts sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Krydderblanding:

  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 12 ts
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Legg bønner i en bolle med vann natten over. Ha gjerne dobbelt så mye vann som bønner. 

2. Hell av vann fra de bløtlagte bønnene, skyll godt og kok dem i en kjele med vann til de er møre. Hell av kokevannet og skyll bønnene under rennende kaldt vann.

Du kan selvfølgelig også bruke hermetiske bønner i denne salaten.

3. Lag basilikumdressing. Kjør basilikum og olje med en stavmikser til en jevn masse. Tilsett lettrømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

4. Lag krydderblandingen. Ha alle ingrediensene i en tørr stekepanne og fres dem på middels varme, til de får en lett gyllen farge. Knus deretter alt krydderet i en morter.

5. Legg kyllinglår på en stekeplate kledd med bakepapir. Pensle med olje, og dryss på krydderblandingen. Stek kyllingen i stekeovn på 180 °C i 25-30 minutter.

6. Kok aspargesbønner raskt i en kjele med lettsaltet vann, 2-3 minutter. Avkjøl i isvann og kutt dem i grove biter.

7. Rens gulrot, polkabete og fennikel. Skjær tynne skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Anrett bønner og grønnsaker pent på et fat.

Server sprø kyllinglår og basilikumdressing til den fargerike bønnesalaten. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.