Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tilslørte bondepiker

Krydra bondepiker

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. eple eventuelt 1,5 dl eplemos
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig, enkel og tradisjonsrik dessert med eple, krem og brødrasp.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. eple eventuelt 1,5 dl eplemos
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt epler i terninger, ta bort kjernehuset.
  2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
  3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
  4. Pisk fløten luftig.
  5. Anrett eple, krem og brødrasp lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget brødrasp!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 15.05.2024 15:06:06