Hvordan steke flintstek i ovn

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En flintstek rekker normalt til to personer og blir saftig, mør og smakfull om du griller den riktig. Men hva gjør du om været ikke er på din side - og grillingen må vente? Da kan du fint ovnsbake flintsteken!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. flintstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje smør, eller margarin til steking

Slik gjør du

  1. Tørk av flintsteken med litt kjøkkenpapir.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintsteken, slik at du unngår at den krøller seg under steking.
  3. Krydre med salt og pepper, eller krydder etter egen preferanse med en kryddermiks, om ikke flintsteken allerede er marinert.
  4. Brun flintsteken i en varm stekepanne med olje/smør eller margarin i 2-3 minutter på hver side slik at den får en fin stekeskorpe. Du kan også brune flintsteken i en grillpanne for å få fine grillstriper. Ha gjerne noen hvitløksbåter eller friske urter i pannen mot slutten av bruningen.
  5. Legg flintsteken over i en ildfast form, og stek den videre i ovn på 175 °C til den har en kjernetemperatur på 70 °C, 10-15 minutter. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det.
  6. Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server flintstek med for eksempel en frisk grønn bønnesalat , en god yoghurtdressing og norske nypoteter. Et skvis sitronsaft over kjøttet er nydelig.