Hvordan steke flintstek i ovn
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En flintstek rekker normalt til to personer og blir saftig, mør og smakfull om du griller den riktig. Men hva gjør du om været ikke er på din side - og grillingen må vente? Da kan du fint ovnsbake flintsteken!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. flintstek -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss nøytral olje smør, eller margarin til steking
Slik gjør du
- Tørk av flintsteken med litt kjøkkenpapir.
- Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintsteken, slik at du unngår at den krøller seg under steking.
- Krydre med salt og pepper, eller krydder etter egen preferanse med en kryddermiks, om ikke flintsteken allerede er marinert.
- Brun flintsteken i en varm stekepanne med olje/smør eller margarin i 2-3 minutter på hver side slik at den får en fin stekeskorpe. Du kan også brune flintsteken i en grillpanne for å få fine grillstriper. Ha gjerne noen hvitløksbåter eller friske urter i pannen mot slutten av bruningen.
- Legg flintsteken over i en ildfast form, og stek den videre i ovn på 175 °C til den har en kjernetemperatur på 70 °C, 10-15 minutter. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det.
- Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.
Server flintstek med for eksempel en frisk grønn bønnesalat , en god yoghurtdressing og norske nypoteter. Et skvis sitronsaft over kjøttet er nydelig.