Carnitas
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mexicos versjon av pulled pork - langtidsbraissert svinekjøtt, fullt av smak og så mørt at det faller fra hverandre. Perfekt når du vil løfte fredagstacoen noen solide hakk opp fra kjøttdeig og kryddermiks.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg nakkekoteletter av svin -
2 ts salt -
1 ts pepper -
0,5 ts meksikansk tørket oregano -
0,5 ss malt spisskummen -
2 ts chilipulver -
1 stk. løk -
4 båter hvitløk -
2 dl cola -
saft av
1 stk. appelsin -
saft av
1 stk. lime -
2 stk. laurbærblad -
300 g smult
Slik gjør du
- Tørk av kotelettene og legg dem i en bolle. Bland sammen salt, pepper, oregano, spisskummen og chilipulver og gni kotelettene godt inn med blandingen.
- Legg kotelettene i en ildfast form eller langpanne. Skjær løk i båter og knus hvitløk og ha det i pannen sammen med cola, appelsin- og limesaft, laurbærblad og smult.
- Sett formen midt i stekeovnen på 180 °C i 30 minutter. Senk varmen til 125 °C og la pannen stå i ovnen i 2-2 ½ time til, til kjøttet er helt mørt.
- Løft kjøttet ut av pannen og over på en fjøl.
- Sil kraft og fett gjennom en fin sil og sett til avkjøling.
- Bruk to gafler til å trekke kjøttet fra hverandre i fine fiber. Dette er enklest å gjøre mens kjøttet fortsatt er varmt.
Oppvarming:
- Legg kjøttet i en ildfast form. Hell litt av kraften fra pannen (uten fettet) over kjøttet og sett formen høyt i ovnen på 200 °C i 12-14 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og har blitt litt crispy i tuppene.
- Smak på kjøttet og juster smaken med litt salt og pepper.
- Tilsett litt mer av den gode kraften fra pannen før servering.
Server gjerne med hjemmelagede maistortillas og pico de gallo, eller i burrito eller salat.
Vi har brukt nakkekoteletter i vår carnitas, men her kan du også bruke svinenakke, svinebog eller andre stykningsdeler som trenger lang tilberedning.