Carnitas

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mexicos versjon av pulled pork - langtidsbraissert svinekjøtt, fullt av smak og  så mørt at det faller fra hverandre. Perfekt når du vil løfte fredagstacoen noen solide hakk opp fra kjøttdeig og kryddermiks. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts meksikansk tørket oregano
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl cola
  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 stk. laurbærblad
  • 300 g smult

Slik gjør du

  1. Tørk av kotelettene og legg dem i en bolle. Bland sammen salt, pepper, oregano, spisskummen og chilipulver og gni kotelettene godt inn med blandingen.
  2. Legg kotelettene i en ildfast form eller langpanne. Skjær løk i båter og knus hvitløk og ha det i pannen sammen med cola, appelsin- og limesaft, laurbærblad og smult.
  3. Sett formen midt i stekeovnen på 180 °C i 30 minutter. Senk varmen til 125 °C og la pannen stå i ovnen i 2-2 ½ time til, til kjøttet er helt mørt.
  4. Løft kjøttet ut av pannen og over på en fjøl.
  5. Sil kraft og fett gjennom en fin sil og sett til avkjøling.
  6. Bruk to gafler til å trekke kjøttet fra hverandre i fine fiber. Dette er enklest å gjøre mens kjøttet fortsatt er varmt.

Oppvarming:

  1. Legg kjøttet i en ildfast form. Hell litt av kraften fra pannen (uten fettet) over kjøttet og sett formen høyt i ovnen på 200 °C i 12-14 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og har blitt litt crispy i tuppene.
  2. Smak på kjøttet og juster smaken med litt salt og pepper.
  3. Tilsett litt mer av den gode kraften fra pannen før servering.

Server gjerne med hjemmelagede maistortillas og pico de gallo,  eller i burrito eller salat. 

Vi har brukt nakkekoteletter i vår carnitas, men her kan du også bruke svinenakke, svinebog eller andre stykningsdeler som trenger lang tilberedning.