Biff på primus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du på tur og kose deg skikkelig - da skal du steke biff på primus! Biffen kan du marinere hjemme i for eksempel en urtemarinade og ta med deg på turen i en zip-lock pose, eller ta med deg en vakuumpakket fra butikken. Server biffen med en enkel tomatsalat, urtesalsa og godt brød

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g ytrefilet eller entrecôte av storfe
  • 1 ss margarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk. pita eller nanbrød , eventuelt hjemmelaget turbrød
  • 50 g fetaost

Urtesalsa:

  • 1 pk bladpersille (á 30 g)
  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss kapers
  • 1 ss nøytral olje

Tomatsalat:

  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

I denne oppskriften kan du for eksempel legge kjøttet i marinade, forberede urtesalsa, tomatsalat og eventuelt brøddeig hjemme før du drar på tur. Skal du på en lengre tur kan det lønne seg og pakke med noen enkle kjøkkenredskaper, slik at du kan lage alt der og da - hvor enn du er. Sjekk gjerne våre tips til et turkit du bør pakke med deg om du for eksempel skal på norgesferie. 

  1. Finhakk urter, sjalottløk og chili. Bland det sammen med kapers i en liten bolle eller kopp, og drypp over litt olje. Krydre med salt og pepper. 
  2. Kutt opp cherrytomater, agurk og rødløk. Bland det sammen i en liten bolle, drypp over olje og smak til med salt og pepper. 
  3. Du kan kjøpe ferdige nanbrød eller pitabrød, eller lage denne ulitmate turdeigen som du enten mikser sammen hjemme eller har med de tørre ingrediensene i en zip-lock pose i sekken, og blander raskt litt vann i på turen. Skal du steke brødene av deig bør du steke dem på primusen før du steker biffen. Hold dem varme i et klede til biffen er ferdig stekt. Skal du bare varme ferdigstekte brød, kan du gjøre det mens biffen hviler. 
  4. Smelt margarin i pannen over primusen. Når margarinen har sluttet å bruse, legg i biffene og stek til kjøttsaften "pipler" på den ene siden. Krydre med salt og pepper. Snu biffene og stek til kjøttsaften "pipler" på andre siden. La biffene hvile et par minutter før du skjærer i dem. OBS! Har du en liten panne til primusen bør du steke en og en biff i pannen, slik at kjøttet får en god stekeskorpe og ikke begynner å koke. 
  5. Skjær kjøttet i skiver, anrett urtesalsaen over og smuldre over litt fetaost. Server med tomatsalaten og godt brød.