Ingredienser

  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 4 skiver brød
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. rødløk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri) med det grønne
  • 3 stk. rød plomme
  • 200 g chevre (hvit geitost)
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl friske bær feks. rips eller multer
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Viltsalat med plommer

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Høstens viltsalat med plommer. Dette er en gjenoppskrift, hvor vi har brukt ferdigstekt reinsdyrstek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 4 skiver brød
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. rødløk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri) med det grønne
  • 3 stk. rød plomme
  • 200 g chevre (hvit geitost)
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl friske bær feks. rips eller multer
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær reinsdyrsteken i tynne skiver. Legg på en tallerken og sett kaldt.
  2. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bryt brødet i grove biter med hendene. Legg bitene på bakepapir på stekebrett og drypp over noen dråper olivenolje. Stek brødbitene midt i ovnen til de er sprø og gylne, ca. 10 minutter.
  3. Kutt løk og selleristilk i tynne skiver. Del plommene i to, ta ut steinen og skjær i båter.
  4. Varm olivenoljen i en stekepanne og rist reinsdyrkjøttet raskt til det endrer farge, men ikke blir brent.
  5. Fordel kjøttet på tallerkener, eller legg det på et stort fat. Fordel grønnsaker og plommer over. Smuldre chévre med fingrene og fordel over sammen med brødbitene.
  6. Visp sammen sitronsaft og -skall med resten av olivenoljen og drypp over salaten. Dryss over litt salt og grovkvernet pepper.
  7. Pynt med friske bær og koriander
Chévre kan byttes ut med fetaost eller annen smaksrik fast ost.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant