Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread

Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread

Ingredienser

6  porsjoner

Maisbrød:

  • 5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 5 dl skummet kulturmelk
  • ca. 30 g smør

Nøtte-salsa:

  • 100 g pecannøtter
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pinjekjerner evt. bruk de nøttene du selv ønsker
  • 100 g svisker
  • 100 g aprikos
  • 100 g tørkede dadler evt. bruk de fruktene du selv ønsker
  • 150 g smør
  • 3 ss soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1440 kcal
Fett 65 g
Protein 82 g
Karbohydrater 123 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stor, helstekt kalkun står sentralt i den amerikanske thanksgivingfeiringen. Vi feirer i litt mindre målestokk og lager et smakfullt måltid av kalkunfilet med tilbehør laget av de tradisjonelle råvarene.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Maisbrød:

  • 5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 5 dl skummet kulturmelk
  • ca. 30 g smør

Nøtte-salsa:

  • 100 g pecannøtter
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pinjekjerner evt. bruk de nøttene du selv ønsker
  • 100 g svisker
  • 100 g aprikos
  • 100 g tørkede dadler evt. bruk de fruktene du selv ønsker
  • 150 g smør
  • 3 ss soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1440 kcal
Fett 65 g
Protein 82 g
Karbohydrater 123 g

Slik gjør du

  1. Bland mel, bakepulver, natron og salt til maisbrød i en stor bolle. Tilsett egg, skummet kulturmelk og smør. Rør alt sammen til en løs deig.
  2. Smør en 1 1/2 liters brødform og fyll den med deigen. Stek brødet ved 180 °C i 35 minutter eller til det er svakt gyllent. Avkjøl. Du kan også steke brødet i små porsjonsformer.
  3. Gni inn kalkunfileten med olje, salt og pepper. Stek den i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter.
  4. Finhakk nøtter og frukt. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.

Server kalkunen sammen med cornbread og nøttesalsa.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 06.11.2024 05:53:09