T-bone steak med tilbehør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

T-bone steak av storfe er biffen som imponerer, særlig når den serveres med godt tilbehør! Her får du bakt potet med urtesmør, stekt rosenkål, ovnsbakt blomkål med puré og nøttesmør. Velg noe, eller gå for alt - perfekt for sharing når du har gjester.

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 g t-benstek
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Bakt potet:

  • 6 stk. bakepotet

Urtesmør:

  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss frisk timian eller andre urter
  • 1 ss sitronsaft

Ovnsbakt blomkål:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smeltet smør

Blomkålpuré:

  • 2 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rosenkål med aprikos:

  • 80 g tørket aprikos
  • 2 stk. sjalottløk
  • 600 g rosenkål
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann

Nøttesmør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss hakkede hasselnøtter

Slik gjør du

Varierer gjerne tilbehøret etter hvor mange som skal spise, og lag mer av det som er mest populært. Perfekt å servere som en sharing meny til gjester i julen.

Her kan du legge til retter, eller trekke fra, etter hva dere liker, og hvor mange det er til bords. Smaker kjempegodt med en god rødvinssaus til, eller en saus med julesmak. bar