T-bone steak med tilbehør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
T-bone steak av storfe er biffen som imponerer, særlig når den serveres med godt tilbehør! Her får du bakt potet med urtesmør, stekt rosenkål, ovnsbakt blomkål med puré og nøttesmør. Velg noe, eller gå for alt - perfekt for sharing når du har gjester.
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 g t-benstek -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje -
2 ss smør -
2 båter hvitløk -
2 kvister frisk timian
Bakt potet:
-
6 stk. bakepotet
Urtesmør:
-
100 g romtemperert smør -
2 ss frisk timian eller andre urter -
1 ss sitronsaft
Ovnsbakt blomkål:
-
1 stk. blomkål -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss smeltet smør
Blomkålpuré:
-
2 stk. blomkål -
2 ss smør -
2 dl kremfløte eller matfløte -
1 ss sukker -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Rosenkål med aprikos:
-
80 g tørket aprikos -
2 stk. sjalottløk -
600 g rosenkål -
1 ss smør -
2 ss vann
Nøttesmør:
-
4 ss smør -
2 ss hakkede hasselnøtter
Slik gjør du
Varierer gjerne tilbehøret etter hvor mange som skal spise, og lag mer av det som er mest populært. Perfekt å servere som en sharing meny til gjester i julen.
Her kan du legge til retter, eller trekke fra, etter hva dere liker, og hvor mange det er til bords. Smaker kjempegodt med en god rødvinssaus til, eller en saus med julesmak.